onsdag 24 mars 2010

Best of 2009: Anekdoterna!

EuCOMC XVII (varför heter inte våra konferenser coola grejer som "Blood and Defense") var kanske en medelmåttig konferens, men herregud vad många bra anekdoter som kom fram. Det här inlägget hade kunnat bli hur långt som helst, men jag nöjer mig med top tre:
(tar inget som helst ansvar för sanningshalten i någon av dem)
1) En pensionerad amerikansk kemiprofessor fortsatte labba i sitt eget privata labb. En dag kom myndigheterna för att göra en inspektion. På gården utanför labbet fanns ett svart hål (literally). Vad är det? frågade myndigheterna. "It's my pit" svarade professorn. Det visade sig att hans waste disposal var att hälla alla kemikalier i hålet och sätta eld på dem.
2) I ett av labben på stockholms universitet finns något som kallas "bomben". Det är någon sorts ansamling av kemikalier i något slags behållare. Ingen vet riktigt vad det är och ingen vill ta tag i det. Alltså låtsas man kollektivt att "bomben" inte finns.
3) En tysk deltagare berättade att han var den sista doktoranden hos sin handledare. Följdaktligen blev det hans uppgift att tömma labbet (där generationer av kemister jobbat). Extremt reaktiva kemikalier (tex pyrophorics) tog han ut på gården, ställde över en ståltunna och sköt sönder med gevär! Destillationsbulor med natrium slängdes i floden.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Haha! skriv fler!!! :) Och nej, jag är inte din kollega

kemisten sa...

mmm, har ett par fina om labb-explosioner också (mest konc. peroxider i destillationer). Får bli ett eget inlägg längre fram!