torsdag 4 mars 2010

Min mest hatade inkubationstid

Definitionen av biologi är inkubationstid. Ingen biologi utan inkubationer- korta eller långa, 15 sekunder eller 15 dagar. Egentligen är inkubationstid bara att vänta på att valfri grej som man planerat ska hända ska hända, vilket man skulle kunna säga är vad livet verkar gå ut på men det är ju det biologi är, liv (skrock skrock)!

Dock, när det heter inkubationstid är det mycket värre. Då hänger ens framtida välmående, karriär och möjlighet till drägligt liv på det om man nu skulle dra det till sin desperata spets.

Alla på labbet har sin speciella hat-inkubationstid och även jag. 15 sekunders centrifugering? Skaka provrören var tjugonde minut i två timmar? Been there done that. Men min personliga hat-favorit är 5 minuter. Fem minuter vid en vrålande maskin i en öde korridor. Sen byta rör. Fyra gånger. Mellan bytena ska maskinen aspirera 3 ml vätska. Det tar typ 2 minuter. Tur jag har en filmfunktion på datan så jag kan dokumentera mitt begynnande vansinne.



Cellmedium dansar till en låt

2 kommentarer:

Doktoranden sa...

5 minuter; för kort tidför att hinna gå och göra något annat/ta en fika. men för lång tid för att bara stå och vänta. Jag känner igen ångesten...

biologen sa...

idag gick jag till centrifugen för tidigt- när det var 2 min kvar. sen stod jag och glodde på den- kände mig som en idiot. buhu. föudmjukelsen!